O prajitura delicioasa cu multa nuca pe care noi o adoram.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul si apa, apoi se adauga treptat faina, nucile si praful de copt stins cu otetul si amestecam pana se omogenizeaza. In compozitia obtinuta anterior adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor de sus in jos pana spuma se incorporeaza, apoi o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptorul preancalzit la temperatura de 180° C, timp de 25 minute. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Crema: Se pune laptele la foc mic impreuna cu zaharul si miezul de nuca, se lasa cca 5 minute, timp in care amestecam pentru a nu se prinde de fundul vasului, apoi se trage deoparte si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Dupa acest timp se amesteca cu untul moale la temperatura camerei si cu esenta de vanilie.
Ungem blatul cu crema. Crema de ciocolata (4 lg) o subtiem intr-un ibric cu putin lapte si o turnam peste crema.
Bagam prajitura la frigider 30 de minute si dupa aceea o taiem.
Pofta buna.
1
blatul este foarte consistent din cauza nucii, daca vrem sa iasa mai pufos putem pune numai 100 de gr de nuca si 100 de gr de faina ptr a putea sa o taiem in doua parti.