Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos

de Retete_gustoase in Prajituri, 13 Aug 2024 | 1430 vizualizari

 

Prajitura cu morcovi si nuci este extraordinar de gustoasa si de aromata, perfecta pentru a savura un ceai sau o cafea.
Pentru a pregati aceasta Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos, sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcovi, faina, zahar, ulei, oua, nuci si condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos
  • 300 g morcovi razuiti fin
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei (preferabil de floarea-soarelui)
  • 3 oua
  • 100 g nuci tocate
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara (optional)
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
  • crema ornat:
  • 200 g crema de branza (tip Philadelphia)
  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • in plus:
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos:

Cum se prepara Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos:

Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda de copt (de aproximativ 24 cm) unsa cu unt si pudrata cu faina.

 Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si sarea.

Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana cand amestecul devine pal si cremos. Adauga treptat uleiul si esenta de vanilie, amestecand continuu.

 

Incorporeaza morcovii razuiti in compozitia umeda, apoi adauga treptat ingredientele uscate. Amesteca bine pana la omogenizare.

Adauga nucile tocate si amesteca usor pana se distribuie uniform in aluat.

Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza suprafata.

Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul prajiturii si, daca iese curata, prajitura este gata).

Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava.

Bate crema de branza cu untul la temperatura camerei pana devine cremoasa.

Adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, continuand sa bati pana obtii o crema fina si omogena.

Orneaza prajitura racita si decoreaza cu nuci tocate sau morcovi glazurati in zahar, daca doresti.

Incearca si varianta de Tort de morcovi  sau reteta de Prajitura cu nuci si ciocolata, extraordinar de gustoasa.

Iti recomandam si reteta de Tort cu morcovi si lamaie, un desert foarte aromat si gustos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

ieri la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao