Prajitura cu morcovi si nuci este extraordinar de gustoasa si de aromata, perfecta pentru a savura un ceai sau o cafea.
Pentru a pregati aceasta Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos, sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcovi, faina, zahar, ulei, oua, nuci si condimente.
Cum se prepara Prajitura cu morcovi si nuci - Desert aromat si gustos:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si pregateste o tava rotunda de copt (de aproximativ 24 cm) unsa cu unt si pudrata cu faina.
Intr-un bol mare, cerne faina impreuna cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara si sarea.
Intr-un alt bol, bate ouale cu zaharul pana cand amestecul devine pal si cremos. Adauga treptat uleiul si esenta de vanilie, amestecand continuu.
Incorporeaza morcovii razuiti in compozitia umeda, apoi adauga treptat ingredientele uscate. Amesteca bine pana la omogenizare.
Adauga nucile tocate si amesteca usor pana se distribuie uniform in aluat.
Toarna compozitia in tava pregatita si niveleaza suprafata.
Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 40 de minute sau pana cand trece testul scobitorii (introduci o scobitoare in mijlocul prajiturii si, daca iese curata, prajitura este gata).
Lasa prajitura sa se raceasca complet in tava.
Bate crema de branza cu untul la temperatura camerei pana devine cremoasa.
Adauga zaharul pudra si esenta de vanilie, continuand sa bati pana obtii o crema fina si omogena.
Orneaza prajitura racita si decoreaza cu nuci tocate sau morcovi glazurati in zahar, daca doresti.
Incearca si varianta de Tort de morcovi sau reteta de Prajitura cu nuci si ciocolata, extraordinar de gustoasa.
Iti recomandam si reteta de Tort cu morcovi si lamaie, un desert foarte aromat si gustos.