Nu pot spune decat ca este minunata, iar daca o s-o incercati nu o sa va para rau, aceasta prajitura o fac adesea doar cu mere, insa acum am vrut sa profit si de gutuile care inca se mai gasesc pe piata si nu-mi pare deloc rau pentru alegerea facuta.
pentru umplutura:
in plus:
Batem ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dizolva zaharul, apoi adaugam uleiul si omogenizam bine compozitia.
Amestecam faina cu praful de copt, dupa care o adaugam peste oua, alternand cu laptele.
Aluatul trebuie sa fie mai gros decat cel de clatite ( trebuie sa curga din lingura)
Curatam merele si gutuiele de coaja si le dam pe razatoare.
Punem merele si gutuiele rase intr-o craticioara, adaugam zaharul, untul si scortisoara si punem pe foc sa se caleasca pana scade tot sucul.
Ungem tava de la cuptor cu unt/margarina/ulei, dupa care o tapetam cu faina si turnam jumatate din compozitie in ea.
Dam la cuptorul preincalzit 10 - 12 minute, nu trebuie sa se coaca foarte bine, ci atat cat sa putem pune merele si gutuiele calite.
Dupa ce punem merele calite , turnam si cealalta jumatate de aluat, nivelam usor cu o lingura.
Introducem din nou tava la cuptor inca 30 - 40 de minute la foc mic.
Prajitura se taie doar atunci cand s-a racit foarte bine.
Pudram cu zahar pudra.