Este prajitura mea favorita si atunci cand nu am la dispozitie suficient timp pentru a face blatul sfaramicios,fac aceasta varianta la fel de buna ,diferenta ar fi ca in aceasta varianta blatul este mai pufos.
Am folosit pentru mere:
Am folosit pentru foi:
Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoarea mare,apoi le-am pus intr-o cratita in care am incalzit untul,peste mere am pus apoi zaharul,scortisoara si semintele din pastaile de cardamon (pe care le-am zdrobit putin cu mojarul si pistilul).Am lasat merele pe foc pana s-au inmuiat,apoi le-am dat deoparte pentru a se raci bine.
Albusurile le-am separat de galbenusuri,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi dupa ce albusurile au fost foarte bine batute,am adaugat si zaharul si am mai batut pana cand zaharul s-a topit.Galbenusurile le-am amestecat bine cu uleiul,apoi le-am turnat peste albusurile spuma,am adaugat apoi si faina amestecata cu praful de copt si am amestecat usor pentru a nu strica spuma albusurilor.
Am separat compozitia in 2 parti egale,o parte am pus-o in tava cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute,pana a trecut testul cu scobitoarea.Am scos apoi tava din cuptor,am adaugat peste foaia coapta umplutura de mere,restul de aluat si am introdus din nou la cuptor pentru alte 15-20 minute pana cand prajitura a fost coapta complet.
Dupa ce prajitura a fost gata si am scos-o din cuptor am tapetat-o cu zahar pudra.
Pofta mare!