Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz

de Kori in Prajituri, 20 Sep 2011 | 12002 vizualizari

 

Au cules copiii mere ca avem 2 meri in curte si au cerut prajitura asta, care o fac de multa vreme, da nu-mi amintesc de unde o am, si cand am facut-o prima data, cred ca am improvizat o data si ne-a placut si asa a devenit o prajitura sau placinta facuta des la mine acasa. Nu e foarte f estetica, dar noua ne place mult si e destul de sanatoasa (daca exceptam zaharul!).

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg mere
  • 1 cana faina
  • 3/4 cana gris
  • 1 cana si jumatate fulgi de ovaz
  • 250 gr unt 
  • 1 cana zahar (daca ai zahar brun)
  • 2 linguri scortisoara (sau mai putin, in functie de preferinte)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz:

Am curatat merele, apoi le-am taiat feliute (de fapt bucati :)), si le-am pus intr-o tava unsa bine cu unt, pana am acoperit cam jumatate din tava cu mere. Am presarat deasupra lor o lingura de scortisoara si 2-3 linguri de zahar (depinde cat de acre sunt merele).

Intr-un  bol mai mare am pus faina, grisul, fulgii de ovaz, zaharul si o lingura de scortisoara si am amestecat bine cu o lingura. Apoi am adaugat untul pe care l-am scos din frigider de vreo ora ca sa fie moale, moale. Am amestecat din nou, ca nu pot zice framantat, pt ca nu e chiar o coca, e un 'amestec" :)). Acest amestec l-am pus peste mere cat de omogen posibil si am apasat cu mana peste tot sa fie uniform.

Am pus tava in cuptor la foc mediu o jumatate de ora, daca cuptorul coace repede ajunge si 20 de minute. Eu nu ma prea uit la ceas, cand e aproape gata incepe sa miroase frumos a mere si scortisoara.

Merge f bine cu iaurt sau cu shake de lapte cu vanilie. Eu o fac uneori seara pt ca dimineata inainte de scoala /servici e foarte buna, ca si mic dejun; desi cel putin jumatate se mananca cand e calda:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si aluat crocant din fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema si glazura de ciocolata