Prajitura cu mere de post

de ralu_ca in Prajituri, 23 Noi 2015 | 6219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 kg mere
  • 500 g gris
  • 500 g zahar
  • 800 g faina
  • 200 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 1 plic praf copt
  • sare
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere de post:

Intr-un vas amestec grisul, zaharul, faina, sare si praf copt.

Merele le-am spalat si le-am dat prin razatoare (cu tot cu coaja) si le-am amestecat cu uleiul, esenta si apa. Am adaugat apa pt ca merele nu au suficienta zeama si riscam sa nu se imbibe in amestecul uscat.

intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa putin cu ulei asez jumatate din compozitie, apoi jumatate de mere, din nou amestecul uscat, apoi merele. Am nivelat si am introdus la cuptor pentru approx 40-50 min. 

Se presara cu scortisoara si zahar pudra dupa ce se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:17

delicioasa!

miki_a 1

26.11.2015, 00:26

Interesanta reteta, mai ales de post!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 14:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca, mac si rahat