O prajitura de casa delicioasa! Va invit la desert cu aroma de copilarie!
Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt.
Se framanta aluatul pana ce se omogenizeaza perfect, se infaineaza( eu am pus amidon), se pune la rece pana se prepara umplutura.
Merele se spala, se curata se razuie cu tot cu coaja, apoi se storc usor de zeama.
Se intind doua foi pe hartie pergament bine infainata cu faina si amidon.
Intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt, se pune foaia de la baza, apoi merele, deasupra se presara zahar si vanilie, scortisoara si se pune deasupra a doua foaie. ( eu ma ajut bine de foaia pergament)
Se inteapa cu o furculita aluatul si se coace prajitura 40 sau 45 de minute la 180 de grade C.
Prajitura se poate taia calda...se presara zahar pudra si se mananca cu pofta!