Prajitura cu mere

de RuxyRux in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 3485 vizualizari

 

O prajitura de casa delicioasa! Va invit la desert cu aroma de copilarie! 

 

INGREDIENTE

  • 220 gr. unt gras ( 82%)
  • 350 gr. faina
  • 1 lingura plina de iaurt
  • 1 ou si 1 galbenus
  • 140 gr. zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • vanilie
  • coaja de portocala ( BIO)
  • 12 mere ionatane
  • scortisoara
  • zahar brun 1/2 cana
  • zahar pudra vanilat pentru decor
  • amidon si faina in parti egale pentru infainat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Faina cernuta se pune intr-un vas, impreuna cu untul rece taiat bucati, cu oul si galbenusul, apoi zaharul si vanilia, coaja de portocala, iaurtul, faina si praful de copt.

Se framanta aluatul pana ce se omogenizeaza perfect, se infaineaza( eu am pus amidon), se pune la rece pana se prepara umplutura.

 Merele se spala, se curata se razuie cu tot cu coaja, apoi se storc usor de zeama.

Se intind doua foi pe hartie pergament bine infainata cu faina si amidon.

Intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu unt, se pune foaia de la baza, apoi merele, deasupra se presara zahar si vanilie, scortisoara si se pune deasupra a doua foaie. ( eu ma ajut bine de foaia pergament)

Se inteapa cu o furculita aluatul si se coace prajitura 40 sau 45 de minute la 180 de grade C.

Prajitura se poate taia calda...se presara zahar pudra si se mananca cu pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ruby