UUuuuuuu ;))
Pentru fursecuri:
Pentru glazura:
Fursecuri:
Untul se mixeaza pana devine cremos, apoi se adauga zaharul, apoi ouale (pe rand) si esenta de lamaie. Faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea se incorporeaza la final. Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios, sa poata fi framantat cu mana. Se tine la frigider min 30min.
Glazura:
Albusul se bate spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra, iar la final sucul de lamaie si se mixeaza pana cand isi pierde din luciu. Se coloreaza dupa preferinte.
Dupa ce scoatem aluatul din frigider, se intinde o foaie de cca 3mm grosime din care taiem fursecuri de diferite forme.
Tava cu fursecuri se tine in cuptor cca 12min, pana cand acestea nu mai sunt lucioase si se rumenesc. Se racesc pe o tava diferita.
1
Glazura se intareste in mod normal la rece, dar eu le-am facut pe fuga si am fost nevoita sa gasesc alta modalitate... Asa ca le-am mai dat o data la cuptor la foc mic (150C) pentru 5min sa se intareasca glazura :D