Prajitura cu mere

de Constelatialeu in Dulciuri, 13 Noi 2016 | 6301 vizualizari

 

Ceva simplu sau nu, depinde din ce perspectiva privesti.....

 

INGREDIENTE

  • Foaia 1
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • un praf de sare
  • 1 plic de Creme Ole de ciococolata neagra cu portocale
  • Foaia 2
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 4 linguri faina
  • Foaia 3
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 80 ml ulei
  • 1 plic Creme Ole de ciocolata neagra cu portocala
  • Umplutura
  • 2 kg mere ionatane
  • 4-5 linguri zahar
  • scortisoara
  • zaharpudra pentru pudrat
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Mai intai pregatim umplutura. Curatam merele, le dam prin razatoarea mare, le stoarcem si le punem la calit cu zaharul, cand sunt gata calite adaugam scortisoara si le lasam sa se raceasca.

Foaia 1 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam uleiul ca la maioneza, apoi amestecam cu praful din plicul de Creme Ole. Incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/26 cm, intindem compozitia si apoi dam tava la cuptorul preincalzit. Pentru ca foaia nu este prea groasa se coace destul de repede, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se scoate foaia de copt.

Foaia 2 :

Foaia 1 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam uleiul ca la maioneza, apoi faina. Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/26 cm, intindem compozitia si apoi dam tava la cuptorul preincalzit. Pentru ca foaia nu este prea groasa se coace destul de repede, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se scoate foaia de copt.

Foaia 3 : Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana acesta se topeste, adaugam uleiul ca la maioneza, apoi amestecam cu praful din plicul de Creme Ole. Incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Tapetam o tava cu hartie de copt, 36/26 cm, intindem compozitia si apoi dam tava la cuptorul preincalzit. Pentru ca foaia nu este prea groasa se coace destul de repede, este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din tava si se lasa la racit, apoi se scoate foaia de copt.

Asamblare. Dupa ce s-au racit si foile si umplutura ne apucam sa asamblam prajitura. Asezam foaia 1, intindem jumatate din merele calite, asezam foaia 2, peste foaie punem restul de mere calite si asezam foaia 3, presam putin, apoi taiem marginile, asta pentru aspect frumos, marginile se mananca primele, eu le tai mai grosute. apoi portionam prajitura in cate parti dorim si pudram cu zahar.Gata, simplu si gustos, zic eu.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel cu nuci