Prajitura cu mere este un desert la indemana oricui, si pentru ca avem mai intotdeauna cateva mere ratacite desertul e gata. Eu am avut o cutie cu mascarpone si pentru a o consuma am compus aceasta reteta succès garantat. Prajitura iese foarte pufoasa.
Merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu 4lg zahar si scortisoara, apoi se pun la scurs intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca. Intr-un bol punem ouale zaharul si coaja de lamaie si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam mascarpone dupa care mixam bine, apoi adaugam jumatate din faina amestecata cu praful de copt, laptele si apoi restul de faina.
Turnam jumatate din compozitie intr-o tava rotunda in cazul meu, dar puteti foarte bine folosi si una dreptunghiulara. Dam tava la cuptor incalzit la 180 grade pt 10 minute dupa care o scoatem din cuptor punem merele si apoi restul compozitiei si dam din nou tava la cuptor la 180 grade pentru 25 de minute.