Desert inghetata de frisca pe bat

de Meea in Dulciuri, 6 Iul 2017 | 2538 vizualizari

 

 Care este legătura între vreme și înghețată? NICIUNA! Pot să fie și -20 grade că dacă avem poftă pe înghețată, mâncăm vreo 2-3 și gata haha:)). Știți cum se spune: ”Vreme bună, vreme rea, înghețata-i viața mea!”. 
         Oh da, musai să vă spun prin ce peripeții am trecut când am făcut înghețata. Am ajuns sa o fac de 3 ori până să reușesc să o pot prezenta aici. De ce? Prima dată când am făcut înghețata, am făcut doar vreo 2-3 să vedem cum iese. WOW, bună rău! Următoarea dată am zis că voi fotografia fiecare pas ca să pot prezenta rețeta. Totul bine și frumos, până când, PRINTR-O MINUNE, am dat dispărute pozele. Habar n-am cum, nici măcar acum! Am ”norocul” de a pierde/șterge inconștient pozele încă de când mă știu. Ciudat, nu? Da, știu! Nu-i nimic, a3-a oară e cu noroc haha:)). Am făcut din nou rețeta, de data aceasta cu mai multă rabdare, ca la carte. O pun la congelator, mă pregătesc a doua zi pentru ”sesiunea de final” în care fotografiez rezultatul și, din 6 bucăți mai am 4 (țin să menționez ca cele 2 bucăti au dispărut în intervalul orar 23:00-8:30 haha, dubios!). Nu a fost totuși o maare pagubă, dar musai să investighez aceste disparții misterioase de fiecare dată când gătesc ceva!

*Urmăresc un serial polițist și văd că și-a cam pus amprenta pe mine haha:)).

 

INGREDIENTE

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 5 linguri zahăr pudră
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apă
  • esență vanilie
  • fulgi de cocos

  • Decor:
  • 100 g ciocolată
  • 50 ml ulei
  • alune de pădure decojite, prăjite și nesărate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de frisca pe bat:

          Mixăm frișca lichidă împreună cu zahărul pudră până când obținem un amestec cremos. Nu mixați prea mult deoarece frișca se va întări prea tare. Adăugăm laptele, apa și cocosul.

          Turnăm amestecul într-un vas din plastic, special pentru înghețata pe băț. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și înfigem bețișoarele în mijloc. Lăsăm înghețata la congelator peste noapte.
*MUSAI! Altfel înghețata se va topi când o veți glazura.

          Următoarea zi, punem înghețata într-un vas cu apă fierbinte. Lăsăm înghețata acolo pentru 10 secunde ca să o putem scoate ușor. Topim ciocolata împreună cu uleiul. Lăsăm ciocolata să se răcească puțin (nu de tot, pentru că se va întări).

          Turnăm ciocolata într-un pahar sau vas îngust și adânc pentru că e mai ușor să scufundăm înghețata. Glazurăm înghețata pe băț cu ciocolată și presărăm alune mărunțite. Lăsăm apoi înghețata la congelator 3-4 ore.

         Înțelegeți de ce am spus ca necesită multă rabdare? Merită, oricum!

TIPS-URI

1

Din aceste ingrediente, ies 6 bucăți, însă forma mea pentru înghețată este una mică, deci dacă aveți o formă de dimensiuni normale, vor ieși în jur de 3-4

2

Reteta o gasiti si pe blog: http://delightsbymeea.blogspot.ro/2017/07/inghetata-de-frisca-pe-bat.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de frisca pe bat" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parfe de ciocolata si Nesquik