O prajitura pufoasa, singura prajitura cu mere care imi place :) Reteta o gasiti si aici - http://noiinbucatarie.ro/prajitura-turnata-cu-mere/
Se dau merele prin razatoare. Se pun la calit cu cele 2 linguri de zahar si se lasa pana cand scade sucul pe care il lasa. Cand sunt gata, se adauga scortisoara.
Intre timp, preparam compozitia pentru prajitura. Amestecam ouale cu zaharul si apoi adaugam uleiul si amestecam bine. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si laptele alternand cateva linguri de faina cu cateva linguri de lapte si amestecam cu o lingura de lemn.Compozitia rezultata nu este foarte groasa. Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da 15 minute la cuptorul preincalzit la 200 de g C ( eu am pus mai mult de jumatate ca mi se parea pra putina, dar am gresit, trebuia fix jumatate).
Se scoate prajitura de la cuptor, se adauga merele rase, apoi se adauga restul de compozitie fara sa nivelam cu lingura. Se da din nou la cuptor pana cand se rumeneste.
Se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza cand se raceste.
1
Daca aveti coaja de lamaie rasa, ii da un plus de aroma.