Pentru obtinerea cornetelor se amesteca intr-un castron toate ingredientele. Se tapeteaza tava cu unt sau cu hartie de copt care a fost unsa cu unt si se toarna cate o lingurita din compozitie. Nu se fac mai mult de patru sau cinci bucati odata fiindca in momentul in care incep sa se raceasca nu se mai pot rula. Se tin la foc mediu trei, patru minute, pana se rumeneasc pe margini. Desprindem cu ajutorul unui cutit si fierbinti, cu mana, se unesc capetele dandu-le forma de cornet.
La mine problema a fost ca atunci cand am turnat in tava au avut o forma neregulata. Presupun ca daca puneam direct in tava unsa, fara sa mai folosesc hartie, ar fi fost rotunde. La fiecare tura trebuie avut grija ca tava sa fie bine unsa.
Pentru crema, se amesteca zaharul cu ouale si cacaoa la Bain Marie iar cand se glaseaza lingurita, deci crema este destul de groasa, se adauga untul, amestecand pana la omogenizare.
Topim cele 3 linguri de zahar si adaugam nucile. Le scoatem pe o foaie de copt si le lasam la racit.Se maruntesc apoi in robot. Incorporam nucile in crema lasand o parte pentru ornat(nu mai mult de doua linguri)
Ca sa aibe o margine frumoasa, am trecut partea de sus a cornetului prin ciocolata topita .
Se umplu cornetele si se presara deasupra krantz.
Mi-au iesit aproximativ 40 bucati, au fost destul de micute.
1
Se lucreaza rapid aluatul de cornet, fierbinte scos din cuptor
2
tava trebuie bine unsa de fiecare data