Tot zaceau cateva mere prin cosul cu fructe si m-am gandit sa le folosesc .
Ia un vas ceramic cu diametrul de 22 cm.
Pune zaharul la caramelizat intr-un ibric.
Cand zaharul este caramelizat toarna-l in vasul ceramic si tapeteaza vasul cu el.
Lasa sa se raceasca.
Intre timp spali merele si le razi.
Pune merele in vasul ceramic.
Le netezesti usor cu o lingura.
Presara zaharul si scortisoara peste mere.
Da vasul la cuptorul incins la 160 grade.
Blatul
Mixeaza ouale cu zaharul pana la dublarea volumului.
Adauga uleiul mixand in continuare.
Scoate telurile si adauga faina.
Amesteca faina in compozitie usor cu ajutorul unei spatule.
Scoate forma cu merele din cuptor si toarna blatul deasupra.
Cand este rumenit,fa testul cu scobitoarea,scoate vasul din cuptor .
Lasa sa se raceasca .
Pune o farfurie deasupra vasului si printr-o miscare ferma rastoarna prajitura.
Se poate servi ca atare sau ornata cu frisca.