Prajitura cu mere

de Claudia19 in Prajituri, 1 Mar 2013 | 11180 vizualizari

 

O reteta usoara, pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 3 galbenusuri
  • 1 pachet unt 250gr
  • 1 iaurt natur
  • 1 lingura mare cu smantana
  • 3 cani faina(aproximativ 500gr faina)
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 8-10 mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara pudra
  • 20gr unt
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Se pun cele 3 cani de faina, se face o gaura la mijloc, se topeste putin untul(eu il topesc la microunde) si se pune in mijloc, adaug zaharul si zaharul vanilat si amestec putin cu o lingura, adaugam iaurtul, smantana, galbenusurile, si bicarbonatul de sodiu(stins cu putina zeama de lamaie) amestecam totul pana devine o coca mai tare. Daca mai are nevoie puteti sa mai adaugati faina. Separam aluatul in 2 parti.  Merele le razalim pe partea mare si le calim intr-o tigaie cu putin unt (fara sa le stoarcem de zeama) adaugam zaharul si scortisoara dupa gust.  Sau puteti face si cu branza(vreo 300gr branza o amestecam cu un galbenus, zahar si zahar vanilat si scortisoara). Punem prima foaie in tava groasa de 1-2cm si o intepam cu o furculita, punem marul razalit sau branza si invelim cu a doua foaie  pe care la fel o intepam cu furculita pana jos. Se coace pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese de post