tortul cu crema de ciocolata si menta facut de curand a avut asa de mare succes ca am vrut sa repet cumva reteta...
Preparam blaturile: batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi esenta de menta. Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca si dam jos hartia de copt de pe fundul blaturilor.
Crema o pregatim cu cateva ore inainte: radem ciocolata sau o zdrobim cu un cutit si o punem intr-un bol. Smanatana pentru frisca o punem intr-o craticioara la foc mic, pana da primul clocot, apoi o turnam peste ciocolata, punem esenta de menta dupa gust si amestecam energic pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema. Punem crema la frigider cateva ore pana se intareste, apoi o scoatem si o batem cu o lingura de lemn cateva minute. Pastram cateva linguri pentru la decor si restul o punem peste blatul insiropat
Batem frisca si o amstecam apoi cu crema de ciocolata ramasa Asamblam prajitura:blatul 1,crema,blatul 2 apoi frisca batuta cu restul de crema.Presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.
1
daca nu avem esenta de menta folosim cateva linguri de ceai de menta concentrat