Prajitura cu mascarpone

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Mai 2015 | 10884 vizualizari

 

1 mai muncitoresc,deci se munceste,asa si eu pe la bucatarie mi-am facut de lucru.....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 albusuri
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri de nuca prajita si macinata
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • 1 lamaie ,coaja si zeama
  • 1/2 pliculet praf de copt cu sofran
  • Crema
  • 1 cutie de mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 350 g crema cu cacao chocremeo de la Kaufland
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 2 linguri ness
  • 2 linguri zahar
  • Ornat
  • frisca
  • 300 ml smantana dulce peste 35% grasime
  • 100 ml smantana de gatit 15 % grasime
  • 2 linguri zahar pudra
  • Sos de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone:

Blat : Albusurile cu un  praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana omogenizam compozitia.La final adaugam nuca,faina si praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28/20 cm,apoi turnam compozitia in tava,uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca blatul.Dupa ce s-a racit il taiem in 3 parti.

Sirop.Siropul il pregatim la rece,frecam nessul cu zaharul pana se topeste si adaugam apa sa diluam.

Crema : Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul si apoi le punem pe baie de aburi pana incepe sa se ingroasa.Se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se adauga mascarpone si se omogenizeaza. Se lasa la frigider 30 min.Apoi de amesteca cu crema de cacao.

Frisca : Intr-un vas inalt punem smantana dulce (care este groasa) si smantana de gatit ( care este foarte lichida),adaugam si zaharul si apoi incepem sa mixam pana obtinem o frisca ferma.

Asamblare :

Dupa ce am sectionat blatul, asezam prima foaie o insiropam,adaugam o parte din crema,intindem uniform crema,apoi adaugam foaia a doua,o insiropam, intindem crema peste care punem ultima foaie, la fel o insiropam si intindem restul de crema.Portionam si ornam cu frisca si sos de ciocolata. De preferat sa stea la rece cateva ore, dar daca nu aveti rabdare mancati ca nu-i bine sa poftiti.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

02.05.2015, 11:17

ce bun

Teo 1

03.05.2015, 23:04

savuroasa!

mirela0911 1

04.05.2015, 15:04

Delicioasa prajitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pancake cu ciocolata