1 mai muncitoresc,deci se munceste,asa si eu pe la bucatarie mi-am facut de lucru.....
Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine,apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Adaugam coaja si zeama de lamaie si mai mixam 2-3 min.Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugand uleiul ca la maioneza,apoi le turnam peste bezea si amestecam cu o lingura,pana omogenizam compozitia.La final adaugam nuca,faina si praful de copt. Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 28/20 cm,apoi turnam compozitia in tava,uniformizam si bagam tava la cuptorul preincalzit.Este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca blatul.Dupa ce s-a racit il taiem in 3 parti.
Sirop.Siropul il pregatim la rece,frecam nessul cu zaharul pana se topeste si adaugam apa sa diluam.
Crema : Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul si apoi le punem pe baie de aburi pana incepe sa se ingroasa.Se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se adauga mascarpone si se omogenizeaza. Se lasa la frigider 30 min.Apoi de amesteca cu crema de cacao.
Frisca : Intr-un vas inalt punem smantana dulce (care este groasa) si smantana de gatit ( care este foarte lichida),adaugam si zaharul si apoi incepem sa mixam pana obtinem o frisca ferma.
Asamblare :
Dupa ce am sectionat blatul, asezam prima foaie o insiropam,adaugam o parte din crema,intindem uniform crema,apoi adaugam foaia a doua,o insiropam, intindem crema peste care punem ultima foaie, la fel o insiropam si intindem restul de crema.Portionam si ornam cu frisca si sos de ciocolata. De preferat sa stea la rece cateva ore, dar daca nu aveti rabdare mancati ca nu-i bine sa poftiti.....