Am văzut odată o poză pe net cu această ruladă.Una din acele imagini care ţi se lipeşte pe retină şi creier şi nu-ţi dă pace până nu o pregăteşti.
Nu ştiu cui aparţine reţeta,nici dacă am folosit ingrediente asemănătoare,eu am reprodus-o pe gustul meu.
A ieşit un desert delicios,cu o combinaţie deosebită de arome.
Reţeta este deosebit de simplă,aveţi nevoie doar de puţină îndemânare pentru a asambla rulada.
Am pregatit mai întâi jeleul de portocale ca sa se raceasca pâna am pregatit rulada.
Am stors 350 ml suc de portocale.
Eu am preferat sa fie mai acrisoara,deci nu am adaugat zahar.
Puteti sa adaugati daca considerati necesar.
Praful de budinca (sau amidonul) se dilueaza cu putina apa rece.
Sucul de portocale l-am pus sa fiarba.
Când a început sa fiarba,am adaugat budinca si am amestecat cu telul pâna s-a îngrosat.Am lasat sa se raceasca.
Am pregatit apoi rulada care va fi în mijloc.
Am separat galbenusurile de albusuri la cele 4 oua.
Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare.
Când spuma a devenit ferma,am început sa adaug câte o lingura de zahar,batând bine dupa fiecare.
Am pus apoi galbenusurile cu uleiul peste spuma de albusuri,amestecând usor cu o paleta.
Am pus si aromele.
Faina am amestecat-o cu praful de copt si am pus-o peste albusuri,amestecând cu miscari de rasturnare pentru ca spuma sa nu se lase.
Am pus compozitia în tava pe care am pus hârtie de copt si am pus la cuptor la 180 de grade 15-20 de minute.
Am scos-o din cuptor,am rasturnat-o pe alta hârtie de copt pe care am pus-o peste un prosop umed.
Cu ajutorul hârtiei si a prosopului am rulat foaia,am înfasurat-o cu prosopul umed .
Dupa 15 minute,am scos prosopul si am mai lasat-o 10 minute doar cu hârtia.
Am desfacut apoi foaia,am uns cu jeleul de portocala si am rulat-o din nou.
Am pregatit apoi cea de-a doua foaie de rulada,cea cu nuca.
Am mixat ouale întregi cu zaharul pâna si-au dublat volumul.
Am pus apoi pe rând nuca si faina amestecând cu paleta.
Am folosit aceeasi tava pentru copt.
De data aceasta am presarat putin amidon pe hârtie,apoi am pus compozitia.
Am copt tot la 180 de grade cam 20 de minute.
Am procedat în acelasi fel pentru a rula foaia.
Am pregatit apoi crema de ciocolata cu care am umplut cea de-a doua foaie.
Ciocolata rupta bucati,am pus-o pe baie de aburi împreuna cu frisca.
Puteti sa folositi si lapte daca nu aveti frisca.
Când ciocolata s-a topit,am lasat-o sa se raceasca.
Crema Mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra,apoi am adaugat ciocolata racita.
Când s-a racit,am desfacut foaia,am uns-o cu crema de ciocolata(am pastrat o parte de crema pentru a pune deasupra),apoi am înfasurat-o peste prima rulada.
Am pus deasupra crema de ciocolata ramasa.
Am topit ciocolata cu lapte pe aburi cu putin lapte,apoi am pus-o deasupra.
Am decorat cu bombonele de ciocolata.
Se taie dupa ce se lasa la frigider cel putin 2 ore.