Margarina se topeste in apa calduta, se adauga zaharul, faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca pana se omogenizeaza dupa care se framanta cu mana pana obtinem un aluat omogen si elastic (daca mai necesita faina se mai poate adauga). Se acopera si se lasa la rece pt. 30 minute.
Intre timp preparam umplutura. Marul se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se stropeste cu zeama de lamaie si se pune la calit cu zaharul pudra si cu bucatica de margarina intr-o tigaie antiaderenta. Dupa ce s-a calit marul se pune intr-un alt vas si se amesteca impreuna cu gemul de visine.
Aluatul se intinde pe masa infainata si se acopera o forma de tarta inclusiv peretii. Surplusul de aluat se taie, se framanta si se intinde din nou dupa care se taie fasii pentru a realiza gratarul de deasupra. Se pune peste aluat umplutura, se niveleaza si se aseaza fasiile de aluat.
Se da la cuptor la 180 de grade pt. 30-40 minute.
Pofta buna!