Am primit niste mac de la mama ca tot pofteam vazand toate retetele de pe site,de cand eram mica nu am mai mancat si a-si fi vrut o reteta traditionala ca si un baigli sau un cozonac dar avand alergia la lapte si alte feluri de grasimi am renuntat,dar nu de tot,m-am gandit la un simplu pandispan si m-am apucat de treaba,a iesit foarte bun,si mi-am potolit pofta,va invit si pe voi la o felie virtuala,pofta mare!
Pregatirea pandispanului: este foarte simplu, dam drumul la cuptor la 180 grade si pregatim tava cea mare si joasa de la cuptor tapetand cu hartie de copt. Deci incepem distractia, punem ouale intregi cu zaharul intr-o cratita pe foc si amestecam bine cu facaletul ca sa nu se prinda si cand vedem ca s-a incalzit cateva minute facem testul cu degetul ca sa vedem daca nu ne ardem si luam la o parte bagand mixerul la viteza maxima 10 minute pana se face o spuma care scrie. Va asigur ca ouale sant pasteurizate asa, fara bacterii si inglobeaza destul de mult aer. Adaugam si vanilia si coaja de lamaie. Dam prin sita faina si amidonul si adaugam la oua, invartind de jos in sus, avand grija. Compozitia o punem in tava mare si nivelam cu facaletul un pic ca sa fie in toate partile egal. Punem 20 de minute la cuptor fara sa deschidem usa, apoi facem testul cu scobitoarea daca dorim dar sigur e gata in 20 de minute.
In timpul cat se coace pandispanul ne putem pregati si crema daca suntem rapizi destul. Punem laptele la incalzit, luam o farfurie si punem galbenusurile impreuna cu amidonul amestecate si cand incepe sa fiarba laptele luam un polonic si varsam peste galbenusuri amestecand bine ca sa nu faca cocoloase, adaugam macul la laptele care fierbe si zaharul praf, cand da in doua clocote adaugam si compozitia de galbenusuri. Amestecam bine pana se ingroasa crema si turnam intr-o farfurie incapatoare pe care inchidem cu folie transparenta la contact cu crema ca sa nu faca coaja.
Deci pandispanul cald din cuptor il scoatem pe o alta hartie de copt si udam bine cu capucino sau cafea dupa care luam jumate din crema cu mac si intindem bine, putem rula cu ajutorul hartiei de copt si pozitionam pe partea care inchide ruloul ca sa nu se desfaca,si lasam la racit.Chiar la congelator daca doriti rapiditate.
Cand s-a racit putem pune si crema ramasa deasupra ornand dupa placere.