Un deliciu .....................
Reteta de pe blogul lui Bernard- "La Cuisine de Bernard"....un pic adaptata, in loc de chec am facut o prajitura :-))
Se incalzeste cuptorul la 170 ° C, Topim untul la microunde.
Puneți zahărul într-un castron cu untul topit si coaja rasa de lamaie. Se amestecă usor- nu frecati tare !
Se adaugă 3 oua medii, apoi se adauga faina si praful de copt. Și, la sfârșit punem zeama de lamaie.
Se toarnă aluatul într-un vas uns. Coaceți la cuptor timp de 30-40 minutes. Verificati cu un cutit sau cu o scobitoare daca este coapta.
Rasturnati-o fierbinte si puneti-o imediat in folie alimentara, astfel încât sa-și păstreze umiditatea.
Lăsați prăjitura se răcească complet în ambalajul său pe un grill.
Atunci când este la temperatura camerei, pregătiti glazura prin amestecarea zahărului pudră cu zeama de lamaie.
Despachetați si turnati glazura pe deasupra. Sub grill puneti o farfurie pentru a recupera din glazura.
Cu un cuțit sau o spatulă, se niveleaza bine glazura pe toata suprafata. Puneti apoi prajitura la cuptor la 100 ° C timp de 8 minute pentru a se usca glazura.
Lăsați-o să se răcească și apoi degustati-o în felii fine ..........
Poftă bună !!!!!
1
Rasturnati-o fierbinte si puneti-o imediat in folie alimentara, astfel încât sa-și păstreze umiditatea.
2
105 g zeama de lamaie = 3 lamai