Prajitura cu iaurt si gem de piersici

de mihasara in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 5084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri ulei
    • 6 linguri de zahar
    • 6 linguri de faina
    • 1 pachetel praf de copt
    Crema:
    • 700 g iaurt
    • 250 ml frisca lichida
    • zahar dupa gust (2-3 linguri de zahar praf)
    • 2 plicuri de gelatina
    Topping:
    • 1 borcan de 400g cu gem de piersici
    • 2 plicuri tort gelee transparent
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si gem de piersici:

Blatul:

  1. Amestecam galbenusurile cu zaharul.
  2. Adaugam uleiul ca la maioneza.
  3. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
  4. Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.
  5. Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem aproximativ 25 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Crema:

  1. Batem frisca si o lasam deoparte.
  2. Amestecam frisca cu iaurtul si adaugam zaharul.
  3. Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa.
  4. Dupa 10 minute, dizolvam gelatina in cuptorul cu microunde sau pe baie de abur.
  5. Amestecam gelatina cu frisca cu iaurt.
  6. Scoatem blatul din tava si indepartam hartia de copt.
  7. Punem blatul inapoi in tava, peste el intindem crema de iaurt cu frisca.
  8. Dam la frigider tava, pentru 2 ore.
  9. Amestecam plicurile de tort gelee cu  100ml apa si punem pe foc. 
  10. Procedam conform instructiunilor de pe plic, apoi adaugam gemul si omogenizam .
  11. Intindem gemul peste crema de iaurt si mai dam la frigider pt inca 2-3 ore.
  12. Portionam si servim.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (16)

simona72 1

18.12.2015, 15:46

Deliciuuuuuu!

daniastefania 1

18.12.2015, 17:42

Ce frumoasa e!

Rahela Velicu 1

10.04.2016, 22:02

Delicioasa cred ca este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu mar si scortisoara