Cafeaua ar fi mai savuroasa alaturi de aceste bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar. Sunt moi, cremoase, dulci si savuroase, dar si mai important din ingrediente putine si bune.
Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata.
Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema densa, lipicioasa. Se adauga fulgii de ovaz si se mai paseaza o data.
Compozitia obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu o folie alimentara si se pune in frigider, timp de o ora.
Dupa acest timp, se scoate de la frigider, cu mana umezita, se formeaza mici bile din compozitie.
Se pun in congelator pana in momentul glazurarii.
Separat, intr-un vas, se pun la topit banutii de ciocolata cu Green Sugar. Va recomand sa folositi cuptorul sau baia de aburi. Odata topita ciocolata, se adauga cate putin apa clocotita, amestecand energic, pana se omogenizeaza si devine fina si cremoasa. Se scot bilutele din congelator, se scufund usor in glazura de ciocolata, apoi se scot pe un platou prevazut cu hartie de copt.
Se lasa 15-20 minute la temperatura camerei, apoi se pun la rece, in frigider.