Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

de laura_n in Dulciuri, 1 Aug 2019 | 3040 vizualizari

 

Cafeaua ar fi mai savuroasa alaturi de aceste bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar. Sunt moi, cremoase, dulci si savuroase, dar si mai important din ingrediente putine si bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr curmale desamburite (uscate)
  • 100 ml apa calda
  • 100 gr fulgi uscati de nuca de cocos (din cei mari)
  • 1 praf sare
  • 3 lg mari cu ulei de cocos
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 200 gr banuti de ciocolata Green Sugar
  • 20 - 30 ml apa clocotita
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar:

Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata.

Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema densa, lipicioasa. Se adauga fulgii de ovaz si se mai paseaza o data.

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu o folie alimentara si se pune in frigider, timp de o ora.

Dupa acest timp, se scoate de la frigider, cu mana umezita, se formeaza mici bile din compozitie.

Se pun in congelator pana in momentul glazurarii.

Separat, intr-un vas, se pun la topit banutii de ciocolata cu Green Sugar. Va recomand sa folositi cuptorul sau baia de aburi. Odata topita ciocolata, se adauga cate putin apa clocotita, amestecand energic, pana se omogenizeaza si devine fina si cremoasa. Se scot bilutele din congelator, se scufund usor in glazura de ciocolata, apoi se scot pe un platou prevazut cu hartie de copt.

Se lasa 15-20 minute la temperatura camerei, apoi se pun la rece, in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata