Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar

de laura_n in Dulciuri, 1 Aug 2019 | 3237 vizualizari

 

Cafeaua ar fi mai savuroasa alaturi de aceste bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar. Sunt moi, cremoase, dulci si savuroase, dar si mai important din ingrediente putine si bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr curmale desamburite (uscate)
  • 100 ml apa calda
  • 100 gr fulgi uscati de nuca de cocos (din cei mari)
  • 1 praf sare
  • 3 lg mari cu ulei de cocos
  • 50 gr fulgi de ovaz
  • 200 gr banuti de ciocolata Green Sugar
  • 20 - 30 ml apa clocotita
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar:

Curmalele se pun la hidratat intr-un bol cu apa calda. Se pot lasa de seara pana dimineata.

Intr-un blender incapator, se pun curmalele hidratate, cu tot cu sucul lasat in bol. Se adauga fulgii mari de nuca de cocos, un praf de sare si uleiul de cocos. Se paseaza bine pana se obtine o crema densa, lipicioasa. Se adauga fulgii de ovaz si se mai paseaza o data.

Compozitia obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu o folie alimentara si se pune in frigider, timp de o ora.

Dupa acest timp, se scoate de la frigider, cu mana umezita, se formeaza mici bile din compozitie.

Se pun in congelator pana in momentul glazurarii.

Separat, intr-un vas, se pun la topit banutii de ciocolata cu Green Sugar. Va recomand sa folositi cuptorul sau baia de aburi. Odata topita ciocolata, se adauga cate putin apa clocotita, amestecand energic, pana se omogenizeaza si devine fina si cremoasa. Se scot bilutele din congelator, se scufund usor in glazura de ciocolata, apoi se scot pe un platou prevazut cu hartie de copt.

Se lasa 15-20 minute la temperatura camerei, apoi se pun la rece, in frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu nuca de cocos, curmale si ciocolata fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa