Felie de lapte - Milch Schnitte

de Corinuta in Prajituri, 20 Sep 2015 | 8938 vizualizari

 

by Miremirc. Foarte buna a iesit!

 

INGREDIENTE

Ptr foi:

  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 30 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri miere
  • 3 inguri gris
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Ptr crema:

  • 400 g lapte condensat
  • 400 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 12 g gelatina
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte - Milch Schnitte:

Separam galbenusurile de albusuri. Pe primele le mixam cu zaharul, vanilia si mierea aprox. 5 minute. Adaugam laptele si uleiul si mai mixam putin. Amestecam faina cu cacaua, grisul si praful de copt. Adaugam pe rand cate o lingura din amestecul acesta la galbenusuri si mixam pana se incorporeaza toata cantitatea.

Batem albusurile spuma, apoi adaugam incet din compozitia de mai sus peste spuma de albusuri amestecand usor cu o spatula. Cand avem un aluat omogen, turnam jumatate din el intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15-20 de minute.

Procedam la fel cu a doua foaie si apoi le lasam la racit.

Pentru crema, amestecam laptele condensat cu 50 ml lapte si cu mierea. Gelatina o hidratam cu 3-4 linguri apa, apoi amestecam cu 50 de ml lapte la foc mic pana se dizolva. O lasam putin sa se raceaasca, apoi o turnam peste laptele condensat si le amestecam. Mixam bine frisca cu zaharul vanilat, apoi o amestecam cu compozitia de mai sus si dam la frigider pentru jumatate de ora.

Umplem foile cu crema si dam tava la frigider pentru minim 3 ore sau de pe o zi pe alta.

Se portioneaza si se serveste cu pofta.

TIPS-URI

1

cum sa verificati foile cand sunt coapte: apasati cu degetul in mijlocul foii si daca blatul se ridica inapoi este copt, daca ramane gropita il mai lasati cateva minute

2

aveti mare grija cum manevrati foile copae, sunt foarte fragede si fragile si trebuie indepartata foaia de copt inainte de asamblare

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte - Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Corinuta 1

22.09.2015, 12:35

Ancuta te pup! Mersic!

RuxyRux 1

27.09.2015, 23:22

A iesit ceva de vis!!!

ElenaFlorina 1

09.10.2017, 16:04

Cate portii ies din această compoziție? Multumesc !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte