Este o prajitura foarte usor si rapid de facut. In plus este foarte delicioasa datorita siropului din abundenta dar si al glazurii. Reteta o am de la prietena mea Mirela si nu stiu de unde o are, dar de cand am facut-o prima data m-am indragostit de ea!
Sper sa va placa!
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru sirop si glazura:
Pregatire Blat:
Se bat ouale impreuna cu zaharul pana la omogenizare. Se adauga treptat laptele, uleiul. Se adaga faina incorporând-o treptat, in ploaie, cu telul. Se adauga amoniu stins cu zaema de la jumatate de lamaie.
Se toarna compozitia in tava de aragaz unsa bine cu margarina.Se da in cuptorul preincalzit (150C) pt 20 min.
Se pregateste siropul: se pun la fiert 1cana+4linguri de zahar in 2 cani de apa si 1 lingura de cacao. Dupa ce fierbe in 2-3 clocote, se da deoparte si se lasa la racit.
Se scoate tava si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie (in tava) blatul in patratele.
Se adauga esentele de rom in sirop si se toarna cu lingura sirop pe fiecare patratel in parte, udând foarte bine tot blatul.
Se face o glazura din 7 linguri de zahar+2 linguri de cacao+3 linguri de apa+50g unt. Se fierb pana la primul clocot, cand se ia de pe foc si cu lingura se acopera cu glazura fiecare patratel de prajitura.
Peste glazura se presara nuca macina si, sau nuca de cocos.
Se lasa cateva ore sa se intareasca glazura si abia apoi se scot patratelele pe un platou.
1
Ca si masura, cana utilizata sa fie de 250ml.
2
Portia indicata se refera la nr de tavi rezultate.
3
Blatul se poate face cu ajutorul mixerului fara separarea oualelor