Am primit de ziua mea o carte de bucate a bucatarului Gordon Ramsey. Acolo am vazut reteta si fiind aveam lapte acasa in exces am zis sa o incerc . Este o prajiturica perfecta langa o cana de cafea , sau langa un ceai fierbinte.
Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem o tava de 20x35 cu unt .
Intr-un bol amestecam faina, grisul, praful de copt si curcuma
Separat amestecam ouale cu zaharul , adaugand laptele , untul topit , apa de portocal si gemul .
Adaugam in castronul cu ingredientele uscate cate putin din amestecul cu lapte.si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma . Turnam in tava , nivelam si presaram deasupra fulgi de migdale .
Prajitura o punem in cuptor si dupa aproximativ 35-40 minute va fi rumenita frumos deasupra , iar scobitoarea trebuie sa iasa curate .
Scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. Ungem cu gemul de caise , portionam si servim rece.
1
P S daca nu aveti curcuma , nu cred ca e vreo problema , prajitura va iesi alba si nu atat de galbena precum cea pe care am facut-o eu .