Prajitura cu gris, cocos si cirese

de Tabita _ in Prajituri, 2 Noi 2013 | 6977 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, putin umeda. Multumesc Copiosus pentru reteta.>:D<
Tava 24 x 24

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 11 linguri de gris

Pentru insiropat:

  • 2 linguri de zahar
  • 350 ml lapte
  • 2-3 linguri miere

Decor:

  • 50 g cocos
  • cirese din dulceata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu gris, cocos si cirese:

Se separa galbenisurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Deasupra se adauga zaharul vanilat, bicarbonatul si grisul, se amesteca si se adauga peste albusuri. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.

Se tapeaza  o tava cu hartie de copt, se toarne compozitia si se da la cuptorul preincalzit la 160° (foc mediu) pentru 30 de minute pana capata o culoare aurie.

Intre timp se incalzeste laptele si se amesteca cu zaharul si mierea.

Dupa ce prajitura s-a copt, se scoate din cuptor si imediat se toarna laptele incalzit. Se lasa pana se raceste si dupa ce tot laptele a fost absorbit. Apoi se presara pe deasupra cocos. Se orneaza cu cirese din dulceata, se taie si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de cocos se poate pune zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu gris, cocos si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata cu gris