Din categoria pofte de pofte....m-am uitat eu prin zona crepusculara am scos pe masa ingredientele si am prestat o prajiturica
Mai intai pregatim toate ingredientele sa le avem la indemana. Intr-o craticioara punem la topit margarina. Cat timp se topeste margarina, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare.
Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana-si dubleaza volumul, apoi turnam margarina topita, putin cate putin si mixam bine.
Adaugam praful de copt si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, apoi adaugam cacaoa si faina si amestecam bine.
La final incorporam albusurile batute spuma, avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus.
Tapetam cu hartie de copt o tava cu dimensiunile de 23/36 cm, turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit. cand este aproape gata scoatem tava din cuptor si intindem deasupra gemul amestecat cu nuca macinata, nivelam si deasupra presaram zahar tos, dam din nou la cuptor cca 15 min, facem testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor o lasam sa se racoreasca putin si apoi ornam cu ciocolata topita. Lasam sa se raceasca bine si apoi portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata. Deasupra fiecarei bucati de prajitura asezam 1/2 miez de nuca.