Este o reteta pe care o fac cat de des pot si este pe gustul tuturor... Mereu mi se mai cere inca o portie :)
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul lingura cu lingura si se continua baterea pana ce acesta din urma se topeste. Se adauga galbenusurile in fir subtire, faina si cacaua amestecand usor Intr-o forma de tort unsa si tapetata, se toarna un sfert din aluat si se da la cuptor pentru 20 de minute Aluatul ramas, se torna in tava de aragaz unsa si tapetata si se coace timp de 30 minute Dupa ce s-a racit, blatul dreptunghiular se taie in fasii de cca. 4 cm latime ( dupa marimea tavii mele de aragaz, ies cam 7 - 8 fasii )
CREMA:
Se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul si amidonul si se fierbe totul pe foc mic pana se ingroasa Dupa ce crema s-a racit, se adauga in ea esenta de vanilie si untul batut spuma, lingura cu lingura
DECOR:
Pentru decor, se taie o portocala si mandarina in felii subtiri, si se fierb intr-un sirop de zahar Cand devin translucide, se scot intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor timp de 30 minute ca sa se usuce
ASAMBLARE:
Asezi pe un platou blatul rotund de cacao Ungi toate fasiile din blatul dreptunghiular cu crema de vanilie, apoi rulezi o fasie ca pe o mini rulada si o asezi in centrul blatului rotund si apoi rulezi cate o fasie in jurul acesteia pana ce se formeaza o spirala Peste spirala asezi cateva felii de portocala (optional) apoi imbraci tortul in frisca Decorezi cu feliile de portocala si mandarina si ii imbraci marginile in aschii de ciocolata
POFTA BUNA!
1
prima data cand am facut aceasta reteta am folosit portocala confiata, dar dupa ce l-am repetat, am constatat ca are un gust mult mai apetisant cu portocale netratate termic