Un tort facut rapid cu ce am avut prin casa:)
BLAT
CREMA:
SIROP:
GLAZURA:
Blat :
Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , se omogenizeaza. Se adauga faina , iar la final cacaoa.
Se pune in tava unsa(24 cm), se da la cuptor 40 min.Se scoate si se lasa la racit pe gratar .
Crema:
Smantana se amesteca bine cu zaharul si esenta de vanilie.
Frisca se bate spuma si se incorporeaza in smantana.
Se imparte in doua , in una punem nesquik , iar in cealalta fructe goji.
Gelatina se hidrateaza conform instructiunilor de pe ambalaj si se pune in creme.
Siropul:
Apa , zaharul si ness-ul se amesteca la un loc.
Glazura:
Ciocolata se rupe bucati si se adauga frisca, se pune pe abur pana se omogenizeaza.
ASAMBLARE:
Se pune blatul in forma in care l-am copt , se insiropeaza, se pune prima crema cu nesquik, apoi cea cu fructe goji si se da la frigider 50 -60 min.
Se scoate si se glazureaza .
POFTA BUNA!!
1
Smantana poate fi inlocuita cu crema de branza sau iaurt.