Prajitura cu foi Lica

de Anamaria7 in Prajituri, 25 Feb 2011 | 72985 vizualizari

 

Stiu ca titlul nu e foarte sugestiv, dar mi-e drag numele. Asa m-am invatat cu el de cand eram miiica. E una dintre primele prajituri pe care le-am invatat de la mama, nu stiu cum de am ratat sa o postez pana acum. Mereu e pe masa la sarbatori. Pe cat e de simpla, pe atat e de buna. Una dintre preferatele mele, pentru ca e usoara (nu are creme peste creme). Si cu ocazia asta cad in melancolie... ii multumesc mamei pentru tot ce m-a invatat si vreau sa nu uite niciodata ca o pretuiesc mult, mult, mult!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi Lica
  • 300gr zahar
  • 250gr nuca tocata (macinata doar daca va deranjeaza la mestecat ca pe buni :P)
  • 250gr margarina Rama
  • 3 oua mari
  • 1 esenta de rom
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Lica:

Ouale se mixeaza bine cu 200gr zahar, apoi adaugam nuca.

Punem intr-o oala cu fund gros 100gr zahar la caramelizat. Cand e gata adaugam margarina si amestecam bine, iar dupa omogenizare turnam si compozitia de oua. Crema aceasta trebuie sa stea la foc mic pana se ingroasa destul de bine.

La final, luam oala de pe foc, adaugam esenta de rom si zaharul vanilinat.

Masuram din ochi cam cata crema avem comparativ cu marimea foilor si de aici incolo fiecare alege cum crede! Eu in general mai tai din foi ca sa iasa mai inalta prajitura, dar in poze am facut-o rapid rapid si am uitat sa le tai :D

Dupa ce asamblam, punem o greutate pe prajitura (nu chiar sacu' de ciment :))) si o lasam asa cateva ore bune.

Si din categoria "ASA NU!", ultima poza va invata cum sa lipiti crema si de marginile foii de napolitana in absenta unui dog maaare :)) Am ras cu buni pana la lacrimi!

TIPS-URI

1

Crema trebuie amestecata incontinuu, altfel sunt sanse mari sa se prinda de vas. Cel mai bine e daca punem si o tigla pe foc, apoi vasul. Aveti grija sa nu fiarba tare, poate face minuni pe pereti cand apar bule de la aburi :P si ARDEE :))

2

Esenta si zaharul vanilinat nu se adauga inainte de a pune pe foc pentru ca se evapora.

3

Crema arata mult mai bine cu nuca doar tocata marunt, nu macinata! Si parca e si mai buna, daca o macini mi se pare ca se elibereaza mai tare izul amarui...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Lica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Anamaria7 1

27.02.2011, 09:12

multumesc mult pentru cuvintele frumoase, Dia, ai dreptate iar rufele, nici n-ar fi indraznit sa se atinga de prajitura cand au simtit mirosul

adry88 1

12.06.2011, 13:44

bun

VI 1

24.12.2019, 12:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Tobite