Astazi va propun o nebunie de prajitura, un fel de cheesecake cu zmeura exact pe gustul meu adica fara blat de biscuiti cu unt. Aceasta prajitura este facuta cu un blat fraged pentru tarta si este mult mai bun decat cel de biscuiti (in opinia mea).
Aluat:
Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie si se framanta, apoi se scoate si se formeaza o bila de aluat.
Eu nu am avut robot asa ca am pus untul moale si zaharul pudra intr-un castron, am mixat, apoi am incorporat oul. Se adauga faina(schimbati paletele si puneti-le pe cele spirala). Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20-30 minute la figider.
Umplutura:
Ouale e mixeaza cu zaharul pna ce acesta se topeste,apoi se adauga crema de branza si se continua mixarea( vom obtine o compozitie cremoasa). Se adauga amidonul si vanilia si se omogenizeaza
Aluatul rece se pune pe masa infainata si se intinde intr-o foaie. Se ruleaza pe sucitor si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt(doar la baza). Se niveleaza marginile , se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5 minute la cuptorul(preinalzit). Se scoate tava din cuptor, se toarna ½ din crema,apoi se aseaza zmeura (congelata) si restul de crema.Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce in cuptor pentru 20 minute,apoi se scoate folia si se lasa la foc mediu-mic pana se rumeneste deasupra si pe margini.
Se lasa sa se raceasca,apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste pudrata cu zahra.