Pentru ca e o prajitura marca “eu”,m-am gandit sa imi poarte numele ca nu stiam cum sa ii spun,mai ales ca am creat-o din mers ca sa spun asa…cand am intrat in bucatarie stiam doar ca vreau sa fac o prajitura care sa nu mai fie cu mere…asa ca…asta a iesit,o pufosenie cu crema,frisca si ceva ciocolata :)
Galbenusul l-am separat de albus,l-am frecat bine cu zahar pudra si cel vanilat,apoi am batut albusurile spuma tare.Am incorporat usor galbenusurile peste spuma de albus,apoi am adaugat uleiul,faina esenta si praful de copt,am omogenizat bine totul,amestecand cu grija,am pus aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am introdus in cuptorul incins in prealabil.Am lasat blatul la copt 25 min,apoi am incercat cu o scobitoare si daca a fost copt l-am dat pe balcon la racit.
Crema: Am pus laptele condensat si cel normal in oala,am adaugat galbenusurile si am amestecat bine,apoi am pus oala la foc.Dupa ce laptele s-a infierbantat,aproape ajungand la punctul de fierbere,am adaugat zaharul vanilat si ciocolata taiata bucati,am amestecat sa se topeasca ciocolata,apoi am adaugat amidonul pentru a ingrosa crema,am lasat sa mai dea un clocot si am dat crema deoparte la racit.
Peste blatul racit deja,am pus crema de ciocolata (care intre timp s-a racit si ea),apoi un strat de alune zdrobite,200 ml frisca batuta bine si deasupra am ras pe razatoarea mare inca putina ciocolata pentru contrast.
O prajitura foarte aromata si pufoasa,care merita incercata.
Pofta mare!