Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness

de sandytza in Prajituri, 2 Noi 2009 | 88246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi
    • 100 gr zahar tos
    • 100 ml apa
    • 2 galbenusuri
    • 100 gr zahar pudra
    • 1 plic praf de copt
    • 100 gr margarina
    • 450 gr faina
    Pentru crema
    • 300 gr unt
    • 200 gr zahar pudra
    • 2 oua
    • 150 ml frisca lichida
    • 2 lingurite de ness
    Pentru glazura
    • 100 gr ciocolata pudra sau cacao amestecata cu zahar pudra
    • 1 lingura ulei
    • 1 lingura cu varf de margarina
    • 2-3 linguri apa fierbinte
     
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness:

Se prepara foile. Se pune zaharul tos intr-o craticioara si se pune pe foc. Se lasa pana se caramelizeaza apoi se stinge cu 100 ml apa. Se amesteca bine pana se dizolva tot zaharul apoi se lasa la racit.

Separat intr-un bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra si praful de copt stins cu otet. Se amesteca bine pana devine ca o spuma.

Se adauga margarina si se amesteca bine, dupa care se adauga caramelul racit. Se adauga faina amestecand continu , iar cand incepe sa se lege se rastoarna pe masa de lucru presarata cu faina. Se framanta bine adaugand faina daca se lipeste , apoi se imparte aluatul in patru parti egale.Se intind patru foi pe dosul tavii tapetate cu ulei si faina si se coc in cuptor la 180 grade timp de 5-7 minute.

Se dezlipeste de pe tava imediat ce s-a scos din cuptor pana nu se intareaste ca sa nu se rupa. Aveti nevoie de un cutit cu lama lunga sa ajunga dintr-o parte in alta a tavii si incepeti dintr-un capat si radeti pe sub foaie pana in celalalt capat.

Se prepara crema. Se pune intr-un bol untul su zaharul pudra si galbenusurile si se amesteca bine pana untul devine spuma iar zaharul nu se mai simte.Intre timp se adauga si nessul. Albusurile se bat spuma si se adauga peste crema. Se amesteca bine apoi se adauga frisca batuta continuand amestecul pana devine o crema omogena.

Se umplu foile. Se incepe cu prima foaie , se pune crema, apoi a doua foaie , iar crema si tot asa pana cand terminam cu a patra foaie.

Se prepara glazura. Se amesteca ciocolata pudra cu uleiul si margarina la temperatura camerei , apoi se adauga treptat cate o lingura de apa fiarta. Se amesteca bine si se toarna peste prajitura.

Se da la rece cateva ore inainte de a se servi pentru ca foile trebuie sa se inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de zahar ars si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuci si stafide