Prajitura cu foi de pandispan

de Adinacarla in Prajituri, 20 Feb 2011 | 36061 vizualizari

 

Am de mult aceasta reteta in caietul meu cu retete 'adunate" de pe prietene....si nu am mai facut-o de mult.
Nu stiu ce nume are dar un lucru este clar: e foarte buna

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 8 oua,
  • 8 linguri de zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Eu am cumparat foi de pandispan( 4 foi in pachet)

Crema:

  • 500ml lapte,
  • 2 budinci vanilie,
  • 150g zahar,
  • 4 galbenuse,
  • 1 esenta vanilie
  • 1 margarina rama

Glazura:

  • 4 albuse,
  • 250g zahar,
  • 75g lapte praf,
  • 100g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de pandispan:

 

Se fac 3 foi.

Separam albusele de galbenusuri. batem bine albusele cu-n praf de sare pana cans stau pe batator. Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost tot incorporat adaugam pe rand fiecare galbenus. adaugam apoi faina cernuta, cacao si praful de copt. Coacem 3 foi pe dosul tavii.

Reteta este cu 3 foi dar eu am cumparat foi de pandispan si eu fost 4 foi.

Crema:

Se amesteca galbenusele cu zaharul, budinca si esenta de vanilie si se adauga 100ml de lapte rece amestecand pana cand totul devine omogen. Cele 400ml de lapte ramas se pun la fiert. Cand incep sa fiarba se toarna incet compozitia de mai sus. Se amesteca intr-una pana cand crema fierbe si are aceeasi consistenta precum o budinca. Dupa ce crema s-a racit se amesteca cu margarina rama.

 Glazura:

cele 4 albuse sa bat pe aburi cu zaharul si dupa ce zaharul s-a topit se adauga laptele praf si nuca de cocos. Se tin pe abur si se amesteca pana cand se ingroasa. cand sa ingrosat se intinde pe prajitura.

Asamblarea prajiturii:

Se imparte crema in trei parti egale si se intinde apoi  intre foi si deasupra peste a 4 foaie se pune glazura. peste glazura am ras ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de pandispan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca