Am de mult aceasta reteta in caietul meu cu retete 'adunate" de pe prietene....si nu am mai facut-o de mult.
Nu stiu ce nume are dar un lucru este clar: e foarte buna
Foi:
Eu am cumparat foi de pandispan( 4 foi in pachet)
Crema:
Glazura:
Se fac 3 foi.
Separam albusele de galbenusuri. batem bine albusele cu-n praf de sare pana cans stau pe batator. Apoi adaugam zaharul treptat. Dupa ce zaharul a fost tot incorporat adaugam pe rand fiecare galbenus. adaugam apoi faina cernuta, cacao si praful de copt. Coacem 3 foi pe dosul tavii.
Reteta este cu 3 foi dar eu am cumparat foi de pandispan si eu fost 4 foi.
Crema:
Se amesteca galbenusele cu zaharul, budinca si esenta de vanilie si se adauga 100ml de lapte rece amestecand pana cand totul devine omogen. Cele 400ml de lapte ramas se pun la fiert. Cand incep sa fiarba se toarna incet compozitia de mai sus. Se amesteca intr-una pana cand crema fierbe si are aceeasi consistenta precum o budinca. Dupa ce crema s-a racit se amesteca cu margarina rama.
Glazura:
cele 4 albuse sa bat pe aburi cu zaharul si dupa ce zaharul s-a topit se adauga laptele praf si nuca de cocos. Se tin pe abur si se amesteca pana cand se ingroasa. cand sa ingrosat se intinde pe prajitura.
Asamblarea prajiturii:
Se imparte crema in trei parti egale si se intinde apoi intre foi si deasupra peste a 4 foaie se pune glazura. peste glazura am ras ciocolata.