Este o prajitura simpla, dar care mi-a reusit mereu. Fratele meu spune ca a mai mancat aceeasi prajitura, aceeasi reteta...insa mai buna ca a mea nu a intalnit, probabil pun mai mult suflet.
Se freaca o cana de zahar cu 2 oua intregi si 2 galbenusuri. Cealalta cana de zahar se pune la foc mic la caramelizat. Cand s-a topit bine zaharul, se adauga ouale frecate cu zaharul si se amesteca mereu, tot la foc mic.
Se adauga o lingura de cacao si un pachet de margarina. Cand s-a topit margarina, se ia crema de pe foc si se adauga alunele (nucile) si esenta de rom.
Crema se pune calda intre foi. Se pune deasupra prajiturii ceva greu pentru a se presa. Se serveste a doua zi.
1
Aveti grija sa nu se arda prea tare zaharul pentru ca se va schimba gustul cremei.
2
Crema se face obligatoriu la foc mic si mestecand continuu.