Prajitura cu foi de cremsnit

de ianculubita in Prajituri, 19 Dec 2014 | 6511 vizualizari

 

De la Sbriciolata mi-au ramas restul de foi pentru cremsnit,de data asta am facut o crema,crema,le-am umplut si gata prajitura!!

 

INGREDIENTE

  • foi de cremsnit
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g amidon alimentar
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cremsnit:

Se pune pe foc mic intr-un vas laptele,ouale batute putin cu un praf de sare,zahar si amidon;se amesteca continuu sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase iar dupa ce s-a ingrosat,se da deoparte,se incorporeaza vanilia,coaja rasa de lamaie si zeama,apoi untul;se omogenizeaza totul foarte bine apoi se da la rece.

Pe un platou se pun foile de cremsnit,crema intre ele,se preseaza putin foile sa se lipeasca de crema,pe ultima foaie se pudreaza cu zahar farin apoi se da platoul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit