Prajitura cu foi de bezea

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2015 | 6532 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 albusuri
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 170 g nuca
  • 70 zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 1 plic gelatina
  • Crema de vanilie
  • 150 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 g zahar
  • Decor
  • ciocolata
  • crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea:

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.

Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o vom taia in 2.

Crema de ciocolata-frisca lichida se amesteca cu laptele si punem pe foc sa se incalzeaza putin.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si adaugam frisca,amestecam dupa care punem din nou pe foc.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana subtire.

Intr-un bol adaugam ciocolata toacata,crema de oua si amestecam pana ce se dizolva ceocolata,adaugam gelatina hidratata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.

Crema de vanilie-frisca,laptele,vanilia se pun pe foc sa se incalzeasca.mixam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu frisca.

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei) si dam la frigider cca 1 ora.

Ansamblare-Tapetam o tava cu folie adaugam o foaie o ungem cu sirop  de zahar-adaugam crema de ciocolata(din care am oprit cateva linguri pentru decor)-dam la frigider cca 10 minh dupa care adaugam a 2 foaie -o ungem cu sirop -crema de vanilie si dam la frigider 3 ore.

Se decoreaza cu crema de ciocolata si bucati de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Fanta