Prajitura cu foi de bezea

de Lau in Dulciuri, 20 Apr 2015 | 6236 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul Pasiune pentru bucatarie

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 albusuri
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf de sare
  • 170 g nuca
  • 70 zahar pudra
  • Crema de ciocolata
  • 250 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g ciocolata
  • 1 plic gelatina
  • Crema de vanilie
  • 150 ml frisca
  • 100 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 1 pastaie vanilie
  • 100 g zahar
  • Decor
  • ciocolata
  • crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de bezea:

Blat-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o supuma lucioasa,adaugam nucile macinate,zaharul pudra si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare.

Turnam compozitia in tava(de la aragaz) tapetata cu hartie de copt(care am unso cu ulei)si dam la cuptorul incalzit cca 30 min pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o vom taia in 2.

Crema de ciocolata-frisca lichida se amesteca cu laptele si punem pe foc sa se incalzeaza putin.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul si adaugam frisca,amestecam dupa care punem din nou pe foc.

Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o smantana subtire.

Intr-un bol adaugam ciocolata toacata,crema de oua si amestecam pana ce se dizolva ceocolata,adaugam gelatina hidratata,amestecam si dam la frigider cca 1 ora.

Crema de vanilie-frisca,laptele,vanilia se pun pe foc sa se incalzeasca.mixam galbenusurile cu zaharul apoi amestecam cu frisca.

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Acoperim cu folie alimentara(deasupra cremei) si dam la frigider cca 1 ora.

Ansamblare-Tapetam o tava cu folie adaugam o foaie o ungem cu sirop  de zahar-adaugam crema de ciocolata(din care am oprit cateva linguri pentru decor)-dam la frigider cca 10 minh dupa care adaugam a 2 foaie -o ungem cu sirop -crema de vanilie si dam la frigider 3 ore.

Se decoreaza cu crema de ciocolata si bucati de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu frisca si glazura oglinda