O prajitura fina cu multa nuca
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga cate o lingura de zahar apoi se incorporeaza pesmetul si nuca. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. Foaia se pune in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 35-40 minute la foc mic .
Galbenusurile se freaca cu zaharul si 3 linguri de lapte apoi se fierbe crema pe baie de aburi pana se ingroasa.
Se lasa la racit dupa care se adauga 250 g unt si se amesteca bine cu mixerul pana se omogenizeaza bine compozitia.
Crema obtinuta se imparte in doua. intr-o parte se adauga extractul de vanilie iar in cealalta jumatate se adauga 3 linguri cacao.
Pentru nucile caramelizate se topeste zaharul la foc mic. Cand a devenit lichid se pune miezul de nuca si se amesteca repede astfel incat sa fie acoperite toate nucile cu caramel. Se rastoarna pe o bucata de hartie de copt si se lasa la racit. Se taie cu cutitul bucati mai mari.
Prajitura se asambleaza astfel: pe prima foaie se intinde crema cu aroma de vanilie peste care se aseaza a doua foaie de prajitura si deasupra crema cu cacao. Peste crema cu cacao se presara nuca caramelizata.
Se lasa miniim 3 ore la rece apoi se poate servi.
Pofta buna!