Prajitura cu foi cu bulion

de farfuriavesela in Prajituri, 7 Iun 2014 | 28042 vizualizari

 

Urmariti reteta video si pregatiti si voi!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 foi coapte pe dosul tavii de aragaz
  • 15 linguri bulion
  • 15 linguri ulei
  • 9 linguri de zahar
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 kg faina cernuta
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 800 ml apa
  • 200 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 200 gr gris
  • 4 linguri de zahar, puneti mai mult daca vreti mai dulce
  • praf de sare
  • 35 ml esenta de rom
  • 800 gr gem de prune
Portii: 42
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pregatim foile astfel

- amestecam zaharul, uleiul, bulionul pana obtinem un sos spumos.

- amestecam bicarbonatul cu faina si cu un praf de sare

- incorporam faina in amestecul cu bulion, amestecand si framantand pana obtinem un aluat ce poate fi intins foaie

- impartim aluatul in 4 parti egale

- intindem cu sucitorul 4 foi subtiri, pe hartie de copt, si le coacem pe dosul tavii de la aragaz, cam 7-8 min

Dimensiunea foilor este de 30x40 cm.

Pregatim crema astfel

- amestecam apa cu laptele, un praf de sare, zaharul si grisul, si pe foc mic amestecam continuu pana grisul se fierbe si se ingroasa.

- dupa ce grisul a fiert se ia cratita de pe foc si se lasa putin sa se tempereze, apoi se adauga untul taiat cubulete, se freaca pana cand untul este incorporat

- adaugam esenta de rom

Asamblare

In tava de la aragaz asezam prima foaie coapta, jumatate din crema obtinuta, a doua foaie, nivelam tot gemul, a treia foaie, restul de crema, ultima foaie.

Se da la rece pana a doua zi cand poate fi portionata.

Se pudreaza cu zahar farin si se consuma cu cei dragi alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion