Pufoase si identice cu decorul de afara de iarna: fulguite!
Blatul.
Se separa oale. Labusurile se bat spuma cu zaharul farin. Galbenusurile se bat cu uleiul si apa minerala. Se incorporeaza faina , praful de copt stins cu lamaie, coaja de lamaie si esenta. La final se incoporeaza si albusurile batute. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (5minute la 240 de grade si inca 10 minute la 200 de grade). Se scoate. Se raceste si se taie pe jumatate.
Crema.
Se bate frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar farin, un pliculet de intaritor de frisca si esenta de lamaie.La final se amesteca impreuna cu fulgii de cocos.
Siropul.
Se stoarce lamaia si portocala si se amesteca cu miere de albine (2 lingurite).
Se insiropeaza primul blat cu jumatate din sirop. Se pune crema obtinuta. SE uniformizeaza. Se pune si capacul (blatul 2) se insiropeaza si acesta si se decoreaza cu fulgi de cocos si feliute de lamaie. Eu am folosit un pahar de vin cu marginile de sticla fff subtiri si am decupat cu paharul ud prajituri in forma rotunda. Se da la rece 2 ore
PS: se consuma si prajiturile obtinute pe loc "stelutele" ce au ramas in urma decupajului prajiturilor;)..care sunt delicioase.