Prajitura cu Fanta

de miremirc in Prajituri, 2 Feb 2011 | 49774 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 4 lg faina,
  • 4 lg zahar
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci,
  • coaja rasa de la 1 lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 750 ml suc fanta,
  • 4 lg zahar,
  • 2 plicuri budinca de vanilie  
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu Fanta:

Ptr.blat:

Mixam albusurile apoi adaugam zaharul, galbenusurile pe rand,  iar la final incorporam faina cu ajutorul unei linguri de lemn sau plastic si dam la cuptor in tava 24/34 cm

Ptr.crema:

Amestecam branza de vaci cu zaharul si coaja rasa de lamaie apoi cu untul spumos; cine doreste poate sa adauge un pumn de stafide

Ptr.glazura:

Punem pe foc sucul fanta impreuna cu zaharul si cele 2 plicuri de budinca de vanilie si amestecam pana se face ca o budinca ;lasam sa se raceasca putin

Asamblare: blat-crema-glazura

Cine doreste poate sa insiropeze blatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

elizahorj 1

04.01.2013, 21:06

Pfai...e prajitura mea preferata !!!!!!

Gabrielaaa 1

20.12.2013, 17:43

si pana la urma se pune cateva linguri de ulei in blat sau nu ? ...intreb ,fiindca am vazut mai multe variante

babi5 1

22.12.2013, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt fara coacere