Prajitura cu dovleac

de diana_k in Prajituri, 10 Noi 2010 | 11316 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 600gr faina
  • un pachet margarina
  • 1 ou
  • 150gr zahar
  • varf bicarbonat
  • 1/2 lingurita de otet
  • putin lapte, cit cere aluatul....cam 50ml
  • 3-4 linguri de gris
  • pt pireul de dovleac:
  • 1,5 kg dovleac ras 
  • 150g zahar
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Margarina se freaca cu zaharul, se adauga oul,apoi pe rand: cam 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet.
Daca se cere mai adaugati faina pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste.
Se framinta un aluat ce se am imparte in doua.
Se intinde o foaie in tava unsa si se presara putin gris, se pune piureul de dovleac, se presara iar cu gris, apoi se acopera cu cea dea doua foaie.
Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita. Se coace in cuptorul bine incalzit.

Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor, cu zahar dupa gust , la urma am adaugat si scortisoara.Daca dovleacul lasa zeama mai multa se tine pe foc pana aceasta scade.
La nevoie mai adaugati zahar.

Se serveste pudrata cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Duet de fructe"