O prajitura fina si aromata :)
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea tare si lucioasa.
Adauga uleiul ,apa si galbenusurile si mixeaza usor cateva secunde.
Cerne faina cu amidonul si praful de copt apoi adauga lingura cu lingura peste albusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri.
Adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute(testul scobitorii).
Lasa blatul la racit si taie-l in 2 pe orizontala.
Pentru crema pune laptele la fiert.
Amesteca galbenusurile cu zaharul,faina si amidonul apoi toarna laptele fierbinte in fir subtire amestecand energic cu un tel.
Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Adauga vanilia si lasa crema la racit.
Pentru sosul de zmeura fierbe zmeura cu zaharul si coaja de lamaie timp de 5-6 minute
Paseaza bine zmeura si trece-o printr-o sita.
Pune crema intre blat si da prajitura la rece pentru minim 5-6 ore(Eu am lasat-o peste noapte)
Portioneaza prajitura (mie mi-au iesit 15 bucati ) apoi glaseaza cu ciocolata topita fiecare bucata.
Mixeaza mascarponele cu frisca si zaharul pudra apoi decoreaza fiecare prajitura cu un mot mare de frisca si cu sosul de zmeura.
Pofta buna!
1
Dimensiunea tavii este de 35/25 cm.