Este o reteta inspirata din mai multe retete.
Pentru decor : nuca de cocos
Blatul :
Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul treptat. Se adauga sarea, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga faina cat sa se ingroase ca o smantana. Se da la cuptor si se coace pana trece testul cu scobitoarea.
Crema :
Se pune laptele la fiert cu zaharul. Faina se dezleaga cu putina apa si se amesteca cu putin lapte cald , dupa care se adauga in lapte si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se ia se pe foc si se adauga zaharul vanilat si margarina cat este fierbinte. Se amesteca bine sa se omogenizeze. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Asamblare:
Blatul se taie in trei. Intre blaturi se pune crema, dar se lasa doua linguri de crema pentru decor. Deasupra se pune crema ramasa si nuca de cocos din belsug.
1
Prajitura se asambleaza in tava in care a fost copt blatul.