Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata

de anca_rm in Prajituri, 28 Ian 2014 | 6362 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 albusuri si 3 galbenusuri
  • 8 linguri zahar
  •   6 linguri nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 0.5 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Creama de oua:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • semintele dintr-o pastaie de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 150 ml frisca vegetala
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 250 ml frisca vegetala
  • 150 gr ciocolata neagra
  • Extra
  • o cutie de compot ananas bucati (optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata:

 

Blat :

Pregaim o tava de dimensiunea 33x23 cm ,o tapetam cu faina sau punem hartie cerata

 Pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade .

 Intr-un vas inalt punem albusele de oua si le batem cu un praf de sare si zaharul adaugat treptat

 Adaugam galbenusurile si omogenizam bine , sa se sparga galbenusul .

 Lasam deoparte mixerul si cu o lingura incorporam nucile macinate , parful de copt si faina .

 Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins pentru 25-30 minute , pana trece testul scobitorii .

 Crema de oua:

Intr-o oala amestecam galbenusrile cu zaharul pudra , semintele de vanilie, laptele si faina , trebuie sa amestecam bine ca sa nu fie gogoloase .

 Punem pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa .

 Luam de pe foc , acoperim vasul cu o folie de plastic si racim in apa rece , o lasam sa se raceasca bine.

 Ca sa fie mai pufoasa mie imi place sa bat  150 ml frisca si sa o amestec  cu crema rece.

 Crema ganache de ciocolata:

 Punem intr-o craticioara ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca .

 Punem pe foc incet si amestecam pana se topeste ciocolata.

 Dam la frigider si lasam la racit .

 Cand este rece batem bine cu mixerul pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.

 Asamblare:

 Blatul il scoatem din tava si dam hartia cerata jos de pe el .

 Il asezam pe un platou sau in tava si punem peste el crema de oua , intindem pe toata suprafata si deasupra presaram bucati de ananas din conserva ( daca doriti ) , presam putin bucatile de ananas. Peste punem crema ganache si deasupra pudram cu cacao .

 Pofta buna .

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

deasupra am pus vieneze taiate in jumate

2

ananasul se poate inlocui cu alte fructe , sau se poate renunta la el

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de oua si ganache de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura, piersici si piscoturi