Reteta(cu mici modificari) o am de la draga noastra Miha ,careia ii multumesc din suflet, iar glazura am facut-o dupa reteta Inei (Multumesc Ina!!!)...insa tot la fel, cu modificari.Ce sa fac daca nu ma pot abtine sa nu contribui si eu cu ceva?
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru glazura:
Se mixeaza ouale cu praful de sare pana cand volumul se dubleaza,apoi se adauga zaharul. Se mixeaza in continuare pana cand devine ca o crema,apoi pe rand, se pune untul topit,iaurtul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Se amesteca bine dupa fiecare,iar compozitia astfel obtinuta se rastoarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180° pentru 25-30 minute.Se verifica cu scobitoarea,iar cand este gata se scoate si se lasa la racit,apoi se taie ca pe tort in 3 straturi.Eu l-am taiat doar in doua, pentru ca mi-era teama sa nu il stric.
Pentru crema, incepem cu untul care trebuie topit la microunde,insa nu de tot.Trebuie sa mai ramana bucati din el. Acesta se mixeaza pana se intareste din nou si devine pufos,apoi se adauga zaharul pudra plus esenta de vanilie.Nessul il dizolvam in apa calduta dupa care il incorporam in crema de unt si rezultatul il intindem intre straturile de blat.
Pentru glazura se amesteca toate ingredientele cu un tel si se pun la foc mediu pentru 3 minute pana cand se infierbanta bine.Se toarna fierbinte peste blat si se da la rece pentru aproximativ 1 ora.