Prajitura cu crema de mure

de Lavinia in Prajituri, 17 Mai 2014 | 8851 vizualizari

 

Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de la Dia.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 12 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 pliculete vanilie

Crema:

  • 300 g mure+5 linguri de zahar
  • 150 g ciocolata alba
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 1 pliculet gelatina+80 ml apa rece

Glazura:

  • 300 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de mure:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut .

Am amestecat faina cu praful de copt.

Am incorporat treptat si faina amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.

La final am adaugat vanilia si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Am scos blatul din cuptor apoi l-am lasat la racit si l-am taiat in 2 .

Am pus murele cu zaharul intr-o craticioara si le-am lasat sa fiarba cam 5 minute la foc mic spre mediu.

Am pasat apoi murele pana am obtinut un piure.

Piureul astfel obtinut l-am strecurat de seminte apoi l-am lasat la racit.

Am topit ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida si am lasat-o si pe ea la racit.

Am mixat mascarponele cu restul de frisca pana s-a intarit.

Am adaugat ciocolata alba topita si am mai mixat cateva secunde.

Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute.

Am topit gelatina(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste piureul de mure.

Am incorporat treptat si piureul de mure mixand bine pana am obtinut o crema fina.

Pe o tava am pus prima jumatate din blat.

Am oprit 3-4 linguri de crema iar restul am pus-o peste blat si am nivelat bine.

Am acoperit cu al doilea blat si am dat prajitura la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat prajitura in bucati potrivite.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare prajitura.

Am dat din nou prajiturile la frigider pana s-a intarit ciocolata.

Crema ce am oprit-o pentru decor am mixat-o cca 1 minut.

Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de crema pe fiecare prajitura.

Am lasat prajiturile la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

18.05.2014, 12:28

Ce praji buna ai facut!

MIUTA 1

18.05.2014, 16:20

Xandrinne 1

20.05.2014, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire