Blat pufos de vanilie,crema fina de ciocolata alba si mure si glazura de ciocolata,un deliciu!Pentru crema m-am inspirat de la Dia.
Blat:
Crema:
Glazura:
Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul ,lingura cu lingura,si am mixat pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat apa si galbenusurile si am mai mixat cca 1 minut .
Am amestecat faina cu praful de copt.
Am incorporat treptat si faina amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
La final am adaugat vanilia si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Am scos blatul din cuptor apoi l-am lasat la racit si l-am taiat in 2 .
Am pus murele cu zaharul intr-o craticioara si le-am lasat sa fiarba cam 5 minute la foc mic spre mediu.
Am pasat apoi murele pana am obtinut un piure.
Piureul astfel obtinut l-am strecurat de seminte apoi l-am lasat la racit.
Am topit ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida si am lasat-o si pe ea la racit.
Am mixat mascarponele cu restul de frisca pana s-a intarit.
Am adaugat ciocolata alba topita si am mai mixat cateva secunde.
Am hidratat gelatina in apa rece timp de 10 minute.
Am topit gelatina(atentie sa nu fiarba) si am adaugat-o peste piureul de mure.
Am incorporat treptat si piureul de mure mixand bine pana am obtinut o crema fina.
Pe o tava am pus prima jumatate din blat.
Am oprit 3-4 linguri de crema iar restul am pus-o peste blat si am nivelat bine.
Am acoperit cu al doilea blat si am dat prajitura la rece peste noapte.
Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am portionat prajitura in bucati potrivite.
Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare prajitura.
Am dat din nou prajiturile la frigider pana s-a intarit ciocolata.
Crema ce am oprit-o pentru decor am mixat-o cca 1 minut.
Cu ajutorul unui posh am spritat cate un mot de crema pe fiecare prajitura.
Am lasat prajiturile la frigider pana in momentul servirii.