O reteta foarte gustoasa, si potrivita pentru toamna cu un gust dulce-acrisor. Va invit sa o incercati.
Sursa de inspiratie >>> http://retetepapabun.ro/prajitura-cu-crema-de-lamaie/
Pentru blat:
Crema:
Mod de pregatire:
Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza spuma albusurile cu praful de sare,incorporand treptat cele 7 linguri de zahar.
Galbenusurile se freaca cu uleiul ca la maioneza,apoi se omogenizeaza cu apa.Se pune praful de copt peste galbenusuri.
Se adauga faina peste albusuri,apoi galbenusurile si cu o lingura de lemn se amesteca usor de jos in sus.
Se coace intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt cam 30 de minute la foc mic pana trece testul scobitorii.
Crema: Se mixeaza untul.
Intr-un vas cu fund dublu,se pune faina si zaharul,se amesteca si se adauga laptele treptat.
Se pune pe foc mic pana se ingroasa ca o budinca.
Se lasa la racit,apoi se adauga zeama si coaja de lamaie.
Se omogenizeaza cu untul si se lasa la frigider pana pregatim blatul.
Asamblare: Se taie blatul in 2 si se intinde crema.Se aseaza ultima foaie si se pregateste "glazura"
Intr-un bol se pune frisca,smantana,zaharul si zeama si se mixeaza la viteza mica apoi la viteza mare.
Se intinde peste prajitura si se trag niste linii cu furculita.
Se lasa la frigider peste noapte.
1
Tava in care se coace se unge cu unt inainte de a pune hartia de copt .
2
Se poate adauga mai mult zahar in crema pentru a-i scoate din acreala.