Este in genul Albinita,eu am preparat-o cu dulceata de capsuni,de caise nu am avut:)
Cuptorul se incalzeste la 180°.
Se ia o tava de marime medie,de exemplu 35/24 cm.
Se unge bine cu unt pe dosul tavii.
Intr-un castron se amesteca ingredientele pentru aluat.Zaharul,untul,mierea,laptele,oul,lingurita de bicarbonat.Se adauga si faina treptat.
Se framanta bine aluatul,care se imparte in 4 si se da la rece.
Se ia tot cate o bucata,se intinde pe dosul tavii ,se da la cuptor.
A se supraveghea coacerea,nu dureaza mult.
Cand este gata se indeparteaza cu mare grija de pe dosul tavii si se pune cu grija deoparte.
Tava se spala bine de fiecare data,se sterge bine si se unge din nou cu unt pe toata suprafata ei.
Se repeta procedura.
Crema:
Intr-o oala se pune laptele la fiert,in care se adauga grisul treptat,cand este gata se ia deoparte si se adauga untul si zaharul si se omogenizeaza bine.
Cand este gata se lasa la racit,doar cand s-a racit se adauga sucul de la o lamaie si coaja de lamaie rasa.(Lamaia se spala bine inainte,cu apa rece).
Cand sunt toate foile gata,racite,crema de asemenea racita se incepe pregatirea prajiturii.
Pe dosul unei tavi, se pune prima foaie ,jumatate din crema de lamaie cu gris,a doua foaie,apoi se intinde dulceata de capsuni pe toata suprafata ei.Apoi a treia foaie,peste care se intinde restul de crema de lamaie cu gris.Se pune si a patra foaie ,iar deasupra se presara zahar pudra.
A se lasa de pe o zi pe alta,este a doua zi mult mai buna.
1
Crema se raceste bine ,apoi se adauga lamaia,altfel se taie.
2
Tava trebuie unsa bine,la fiecare intrebuintare.
3
A doua zi se serveste.